Περιήγηση στην περιοχή μας

i-m-timiou-prodromou 1stΣε απόσταση 10 λεπτά από το Ξενοδοχείο με αυτοκίνητο, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες σε μια υπέροχη τοποθεσία στο νομό Σερρών, οι σχέσεις της περιοχής με το Περιβόλι της Παναγίας, το Άγιον Όρος, είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες, καθώς η γυναικεία αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου του Ακριτοχωρίου Σιδηροκάστρου, που είναι εγκαταστημένη εκεί, συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και αποτελεί μετόχι  της.

Το μεγαλοπρεπές Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, χτίστηκε το 1981, και είναι ένα από τα πολυαριθμότερα ησυχαστήρια του ελλαδικού χώρου με σαρανταπέντε μοναχές και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτη Αλεξίου, καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Το νέο εντυπωσιακό Καθολικό εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο ναός, με συνολική διάσταση 500 τ.μ, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα) αγιορείτικου ρυθμού, σταυροειδούς με τρούλους. Χτίστηκε εξολοκλήρου από παραδοσιακά δομικά υλικά, όπως πέτρα, μάρμαρο και κεραμικά τούβλα. Ο επισκέπτης πραγματικά καθηλώνεται από την πανέμορφη θέα που αντικρίζει. Η λίμνη Κερκίνη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Το πράσινο του όρους Μπέλλες κατακλύζει την κάθε γωνιά του. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς, ιδιαίτερα οι γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιον Όρος, για να πάρουν μια ιδέα της αγιορείτικης βυζαντινής αρχιτεκτονικής και του αγιορείτικου τρόπου ζωής.

Τυχερός ο επισκέπτης που θα επιλέξει να εκκλησιαστεί  ημέρες γιορτών όπως Χριστούγεννα ή Πάσχα στην Μονή. Πρωτόγνωρη εμπειρία-ηρεμία ψυχής!

Η Μονή γιορτάζει στις 29 Αυγούστου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

i-m-timiou-prodromou1
 
i-m-timiou-prodromou2
 
i-m-timiou-prodromou6
 

i-m-timiou-prodromou7

 

i-m-timiou-prodromou8

 

i-m-timiou-prodromou11

 
i-m-timiou-prodromou12
 

i-m-timiou-prodromou14

 
i-m-timiou-prodromou15
 

book online

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στοιχεία επικοινωνίας ξενοδοχείου

Folders-OS-Info-Metro-icon Διεύθυνση:
Κάτω Πορόϊα, Σέρρες, Τ.Κ. 620 53

Drives-iPhone-Metro-icon Τηλέφωνο:
23270 28.000

Other-Mail-alt-Metro-icon Email:
info@refanidishotel.gr

Drives-Globe-Metro-icon Web site:
www.refanidishotel.gr

 

Πως θα έρθετε ;

 

koumpi diadromon

 

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες

 

 

FACEBOOK

 Συντονιστείτε στην FB σελίδα μας


Facebook Square Google plus square Instagram square Pinterest square